Höstdagar med 20 % på all inredning!

Hösten är här och det firar vi med höstdagar. Efter en lång och varm sommar känns det faktiskt inte alls dumt med lite friskare luft och att få sätta på sig höstkläder.

Imorgon fredag 28 sept och på lördag 29 sept firar vi med hela

20 % på all inredning i butiken!!!

Laura Ashley-porslin, kuddfodral, bomullsfiltar, dukar, spetspåslakan, porslin mm. Dessutom har vi även ett axplock med 50 % rabatt kvar.

OBS OBS OBS!!! Det bästa av allt är att rabatten gäller även nybeställningar av Laura Ashley sortimentet. Endast leveranstiden tillkommer. Betalning sker vid beställning. Swish eller kortbetalning. (Rabatten gäller ej redan nedsatta varor).

Extra öppet:

Fredag mellan kl 10-18 och Lördag kl 10-15.

Ta dig till Stortorget i Simrishamn imorgon illa kvickt!! Bor du långt bort, hör av dig så skickar vi enligt Postnords prislista.

Förfrågningar mailas till Designkontoret.

Först till kvarn…

Varmt välkommen!

Ylva

 

Laura Ashley-dagar 14-15 sept!

Nu firar vi in hösten med två härliga Laura Ashley-dagar!

Under dessa två dagar har Designkontoret hela 20 % på hela Laura Ashley-sortimentet som finns hemma i butiken.

Vi har fyllt butiken med dessa skönheter i olika sorter. Har du tänkt dig börja samla eller vill komplettera så är detta ditt tillfälle att få superfint porslin till ett mycket förmånligt pris.

Vi har olika muggar, skålar och koppar i vackra mönster som matchar varann fint. Det är många som köper Laura Ashley som present och nu har vi även snygga presentaskar som passar muggarna. En mycket uppskattad gåva till någon man tycker om. Bröllop, examen, födelsedag eller bara en helt vanlig gåva en helt vanlig dag.

Rabatten gäller även vid beställning. Frakt tillkommer enligt Postnords prislista.

Vi har extra öppet under fredagen mellan kl 11-18 och Lördag kl 10-14.

Har du frågor maila Designkontoret Österlen så svarar vi så fort vi hinner.

Nu i dagarna planerar vi även upp hösten. Du vet väl att vi också gör inredningskonsultationer, både på plats och på distans. Hör av dig redan nu så bokar vi in ett kostnadsfritt samtal där du får gå igenom lite kort vad du behöver hjälp med. Därefter bokar vi in konsultationen om det känns bra. Vi värdesätter en bra och fin kontakt med kunden och vill att det ska kännas bra från båda håll.

Varmt välkommen till Designkontoret Österlen på Stortorget i Simrishamn!

Hälsar Ylva

Mitt yrke som inredare

Mitt yrke som inredare

Det är kanske inte alltid solklart för alla vad en inredare gör. Precis som det inte är helt klart för mig vad någon med ett annat yrke exakt jobbar med. Här får du veta vad du kan få hjälp med av mig som inredare i mer klartext.

Jag jobbar alltid utefter vad kunden frågar efter och behöver hjälp med. Det kan handla om väldigt många olika saker och alla människor är olika och efterfrågar helt olika saker. Det är det som gör jobbet så roligt och varierande. Nedan listar jag de vanligaste frågeställningar mina kunder har. Det jag upplever som allra svårast för mina kunder är när ytan de ska inreda är liten som typ en liten balkong eller en liten 1:a i stan. Då kan det vara till stor hjälp att anlita en inredare.

Färgsättning av ett rum, en vägg eller en dörr där man vill att det ska matcha ytor i anslutning

Belysning – hur kan man få ett rum mysigt och lagom ljust med hjälp av olika sorters lampor?

Möblering av ett rum, en altan, ett uterum eller balkong. Liten yta som behöver maximeras på bästa sätt?

Gardiner – hur väljer man en gardin till ett fönster utan att göra rummet mörkt?

Mattor – måste man ha mattor? Vad gör en matta i rummet?

Tavlor – vilken sorts tavla ska jag välja för att det ska stämma i rummet och att tavlan inte ska “ta över” rummet?

Mitt arbete börjar redan vid första mötet med kunden. Jag behöver mycket information för att jag ska kunna göra ett bra jobb. En förutsättning för att jag ska kunna göra jobbet är att jag antingen får bilder eller få se utrymmet på plats.

När jag samlat in all nödvändig information börjar jag skissa och fundera hur jag ska lösa kundens problem. Jag tar fram förslag till möbler, gardiner, mattor osv för att få rummet i den stil kunden önskar i en sk sampleboard. Det finns många inredningsstilar och om det inte finns någon önskan om en viss stil diskuterar vi igenom vad som känns viktigt för utrymmet som ska inredas och jag gör sedan en sk moodboard där stilen presenteras. Jag tar också fram en planskiss där möbleringen syns tydligt. Det är antingen en ritning jag skissat för hand eller gjort i ett datorprogram. Lite olika vad kunden efterfrågar.

När det är färdigt presenteras materialet för kunden. Ibland behövs lite ändringar och ibland blir det bra med en gång. Oftast finns det frågor som kunden funderar över som jag behöver besvara. Ibland kan jag ge två olika förslag på t ex en soffa och då behöver kunden lite tid att fundera över det. Jag ritar även kök, badrum och andra rum från grunden och det är det allra roligaste i mitt yrke som inredare. Jag har också samarbete med arkitekt, snickare, elektriker, målare, trädgårdsanläggare och trädgårdsmästare vid behov. Jag jobbar både irl och på distans, vilket fungerar utmärkt.

Hur lång tid det tar att få fram ett färdigt material är helt beroende på hur stort jobbet är och det avgör också priset såklart. Jag hoppas du har fått lite mer vetskap om hur jag som inredare jobbar nu, men finns det ytterligare frågor är du alltid välkommen att höra av dig.

Funderar du på att göra om i uterummet, altanen eller på balkongen så får du 15 % rabatt på en konsultation t o m 31/5. Det finns fortfarande några få tider kvar.

Sedan i mars har jag min verksamhet på Stortorget i Simrishamn. Där mitt Designkontor även är en inredningsbutik med väl utvalda produkter.

Varmt välkommen/Ylva

Balkong, Uteplats och Uterum

Hallå där!

Våren är här och det är hög tid att fixa ordning balkongen, uteplatsen eller uterummet inför sommaren. Just nu finns några tider kvar i maj månad för bokning av 15 min gratis inredningssamtal. Då går vi igenom vad du behöver hjälp med och hur jag kan hjälpa dig. Gillar du upplägget och hur jag jobbar så bokar vi in en tid. Distanskonsultationer funkar också fantastiskt bra. Då behöver jag bara bilder och planlösning i förväg.

Ibland kan man köra fast och det är ganska lätt att bli hemmablind. Då kan det vara skönt att få hjälp med just den biten. Det kan handla om möblering, färgsättning, belysning mm. Man glömmer lätt bort detta när det gäller uteplatser och uterum, särskilt belysningen. Tänk vad härligt att förlänga ljumma kvällar med rätt belysning.

Så passa på att boka 15 min med mig medans det ännu finns lediga tider kvar. De går fort åt.

Här kan du läsa lite mer om konsultationen!

Alla frågor tar vi sedan i telefonsamtalet. Välkommen att boka!

Kram Ylva

 

Designkontoret 50 dagar

FESTLÖRDAG 28 April

Designkontoret Österlen 50 dagar! Helt otroligt vilka roliga dagar det varit. Jag är så glad att jag följde min intuition och hoppade på tåget med att starta upp ett designkontor med en inredningsbutik i samma lokal.

Detta måste firas så imorgon blir det på fest kontoret!

50 % på inredningskonsultationer

Passa på att få hjälp med uterummet, balkongen, altanen nu när våren är här eller något rum inomhus. Sovrum, vardagsrum, badrum, kök…

20 % rabatt på allt i butiken över 100 kr

Textil, porslin, glas….

Stortorget i Simrishamn

Kl 10-14

50 % rabatt på inredningskonsultationer på distans

Varmt välkommen!

Ylva Jansson

Lite nyheter

Som du märker har det hänt en del ändringar i mitt företag. Jag har ändrat företagsnamn, öppnat ett designkontor och mitt fokus ligger nu på inreningskonsultationer av olika slag. Jag har även börjat jobba med homestyling som är himla roligt och kreativt. Är väldans glad över de samarbeten jag skapat mig med olika mäklare i min bygd och ser fram emot fler samarbeten framöver.

Vad jag nu vill berätta är att det finns möjlighet att boka in ett 15 min gratis första samtal inför en inredningskonsultation. Tanken med det samtalet är att du får berätta vad du behöver hjälp med, kök, badrum, sovrum eller vad det kan vara och att vi får lära känna varann litegrann. Känns allt bra, vilket jag såklart hoppas så bokar vi in en konsultation.

Önskar dig en underbar vecka!

Ylva

Boka 15 min gratis samtal

Workshop Feng Shui

Nu startar jag upp workshops i Feng Shui på Designkontoret Österlen i Simrishamn.

Här är datumen på de första tillfällena.

27 mars Kl 18-20

29 mars Kl 18-20

Lär dig att inreda med enkla knep med hjälp av Feng Shui och skapa en skön atmosfär i ditt hem. Tag med bilder på ditt rum du vill förändra så utgår vi ifrån dina bilder.

Pris: 350 kr

Bokas senast 23 mars till: ylva@designkontoret.nu

Tag med dina vänner och kom!

Varmt välkommen!

Ylva Jansson

Inredningsdesigner                                                                                                                                         Cert. Aukt. Feng Shui-konsult                                                                                                                     Dipl. Homestylist

Designkontoret Österlen invigt

I lördags invigdes Designkontoret Österlen

Mina första kunder Kerstin och Krister Appelkvist fick klippa det röda bandet. Det var ett stort ögonblick i Designkontorets historia. Sedan var det fullt hus i stort sett hela dagen. Helt makalöst roligt. Jag hade verkligen inte alls så stora förväntningar, men överraskades av hur stort intresse det var att jag öppnade. Stort tack till alla som kom och extra tack för alla blommor och presenter.

Jag arbetar som inredare och det är det huvudsakliga på mitt designkontor, men jag säljer också inredning i form av glas, textil mm och mina egendesignade armband. Tiden får utvisa hur det kommer att utvecklas. Jag vet inte ännu vilken del av företaget som blir störst. Det är det som gör livet så spännande :)

I påsk kommer jag under två tillfällen ha workshops i Feng Shui. Det finns fortfarande platser kvar för den som är intresserad. Jag kommer att ha kvar invigningserbjudandet 20 % rabatt på priset t o m 18/3. Passa på att anmäl dig för att säkra din plats!

Inred med feng shui

Tag med bilder på ett rum du vill förändra. Vi kommer att jobba främst med energiflöden. Även de fem elementen och kraftposition beroende på hur långt vi hinner.

27/3 kl 18-20

29/3 kl 18-20

Pris: 316 kr t o m 18/3, därefter 350 kr.

 

Öppettider Designkontoret Österlen

Ons-torsd 12-17

Fre 12-16.30

Lörd 10-14

 

Varmt välkommen!

Ylva Jansson

Inredningsdesigner

 

Välkommen till Designkontoret Österlen. Stortorget 5 i Simrishamn

Designkontoret Österlen öppnar i Simrishamn

Nu öppnar jag snart Designkontoret Österlen i Simrishamn, närmare bestämt på lördag den 10 mars 2018! Wow, vad roligt det ska bli. På mitt kontor kommer jag kunna erbjuda olika slags inredningstjänster. Homestyling, inredning och Feng Shui helt enkelt.

Jag kommer också ha en liten kompletterande försäljning av inredningsdetaljer. Hur stor den delen blir vet jag inte i nuläget. Det får tiden utvisa. Det kommer att finnas möjlighet att beställa egna kuddar i önskat tyg och storlek. Det gör det enkelt att kunna matcha det man vill i soffan. Dessutom kommer jag ha kurser och workshops i inredning och feng shui.

Det är vad jag tänkt såhär långt och faktiskt är nog detta det roligaste jag gjort i mitt liv. Jag kommer inleda med fina erbjudanden och rabatter så ta med dig dina vänner och kom!

 

INVIGNING

Lördag 10/3 

KL 10-16

Stortorget 5

Simrishamn

Varmt välkomna!

Missa inte invigningen och alla fina erbjudanden!!

Gott slut och innerligt tack kära kunder!

Med denna bild vill jag önska er alla ett riktigt gott slut på detta år och ett alldeles fantastiskt 2018! 

För min del har 2017 varit ett mycket händelserikt år, både företagsmässigt och privat. Jag har gått utanför mina egna ramar så det stänker och gjort stora förändringar. Året började med en lång vila efter en lång och tuff julmarknad i Stockholm. I februari gjorde jag en underbar resa till den vackra ön Mallorca. Där fick jag kontakt med flera nya vänner och samarbetspartners.

Jag har planerat och hållit många feng shui-föreläsningar på olika platser under året och gjort flera feng shui-konsultationer, både irl och på distans. Den roligaste föreläsningen var hos Helsingborgs Yogacenter där vi blev tvungna att vara i omklädningsrummet och stackars ägaren fick sitta i duschen :-)

Under sommaren samarbetade jag med inredningsbutiken Vacker Vardag. Det var så roligt! Där träffade jag många nya människor och fick flera insikter om hur jag vill fortsätta mitt liv, både som företagare och privat. Jag var också med i Radio Kristianstad P4 i en intervju om feng shui, ett av mina älskade ämnen här i livet.

Så gjorde jag det som jag aldrig trodde jag skulle klara – jag sålde min älskade Klockaregård. Det var ett svårt beslut med många tårar, men såhär efteråt är det mycket skönt att inte ha alla kraven på sig med den enorma trädgården som jag aldrig hann med. Jag älskar att odla och pyssla om örter, så mitt örtland saknar jag nu när jag bor i stan (och vår katt som vi fick lämna kvar till de nya ägarna). Vi saknar vår lilla Lipton, men han har det bra på gården och är glad att han slapp flytta från landet. Alfa-Laval-skylten är ett kärt minne från gården. Innan jag och mina tjejer flyttade så blev det två inredningsreportage från gården. Det ena i Drömhem & Trädgård och det andra i Tidningen Nära som kommer ut den 4 januari.

Under sensommaren blev jag erbjuden en liten textillärartjänst som jag tackade ja till. Det är ett yrke som ligger mig varmt om hjärtat och jag har haft textillärartjänster förut så det var inget svårt val. En liten skola på Österlen med fina elever. För min del har det konstnärliga alltid varit en röd tråd i mitt liv och kommer så förbli. Under hösten utbildade jag mig till homestylist, vilket jag kommer att börja arbeta med nu under våren. Jag håller också på att vidareutbilda mig inom inredning och beräknar bli klar i januari. Jag kommer nog alltid att vilja utbilda mig för jag vill alltid framåt.

Jag startade också min alldeles egna Podcast – Feng shui & Livsstilspodden som redan fått många lyssnare, trots att jag bara hunnit göra ett fåtal avsnitt. Jag ska lägga mer tid på att vidareutveckla podden nästa år. Lyssna gärna på mina tidigare avsnitt och mitt gästavsnitt hos 4Health med Anna Sparre.

Under senhösten var jag med som utställare på Tidningen Näras kryssning. Det var fantastiskt roligt och nästa år är jag med som föreläsare. Det ser jag verkligen fram emot. Sen var det tillslut julmarknaden på Stortorget i Gamla stan i Stockholm. Där hade jag min vanliga lilla bod och sålde mina Roses of Sun feng shui-smycken, hudvårdfeng shui och inredningskonsultationer. Ett härligt ställe för mig, eftersom jag är stockholmare. Dit kommer alltid gamla vänner och hälsar på mig, vilket är underbart roligt. I år kom två gamla vänner som jag inte sett på jättemånga år. Såå kul!

Kontentan av mitt 2017 är att aldrig ge upp utan fortsätta även om vinden blåser mycket!

Med dessa rader vill jag tacka alla kunder som handlat av mig på något sätt och önskar alla ett riktigt underbart 2018!

Stor kram

Ylva Jansson

Tack och gott nytt år till er alla!